JAARVERGADERING

Vereniging voor Volksvermaken

Woensdag 18 januari 2017

aanvang 20.00 uur in café Hofsteenge

Download hier het jaarverslag   

Jaarverslag over het jaar 2016

Tijdens de vorige jaarvergadering in 2016 namen we afscheid van Sander Matthezing en Karin Kroezinga, daarnaast werd Tineke Roukes herkozen tijdens de vergadering. We konden Corine van der Heide als nieuwe bestuurslid begroeten zodat we het jaar 2016 weer ingingen met een bestuur van 9 personen.

Hierbij dan een terugblik van alle activiteiten in 2016

Theater te Water

Dit jaar weer een prachtige theatervoorstelling van Theater te water in samenwerking met het Markehuis op Zondag 21 februari 2016. Dik 125 mensen hebben genoten van een schitterend spel. 6 jonge mensen voerden ons mee op weg naar de “Laatste bus”. Helaas is Theater te water eind 2016 gestopt met het geven van theatervoorstellingen. Dus weet u wat nieuws, ideeën zijn van harte welkom.

Neutie Schieten

Dit jaar ook weer onze jaarlijkse activiteit “neutie schieten”. Dit jaar gelukkig weer wat meer deelnemers als vorig jaar. De 141 deelnemers gingen de sportieve strijd met elkaar aan. Dit jaar wel wat meer moeite gehad om de banen bemand te krijgen met vrijwilligers, daarom werden de starttijden per baan wat aangepast en dit pakte goed uit. Met een top score van -520 punten was dit voldoende voor de poedelprijs tegen een score van +265 punten voor de 1ste prijs bij de volwassenen en een score van -285 punten voor de poedelprijs en een score van +125 punten voor de 1ste prijs bij de kinderen, werd het ook dit jaar weer een gezellige middag. We zijn dan ook zeer benieuwd wie deze records in 2017 gaat verbeteren.

Eieren zoeken

49 kinderen durfden er toch op aan ondanks de dikke wind en de regen die was voorspeld maar gelukkig bleef het droog en scheen zelfs de zon nog even tijdens het zoeken van alle eieren. De paashazen hadden de eieren dan ook goed weer verstopt in het bos en op het schoolplein. Na afloop kregen alle kinderen een zakje snoep als dank voor het inleveren van de gevonden eieren.

Bloemendorp Grolloo

Na het succes van vorig jaar en met een financiële ondersteuning van de gemeente Aa & Hunze werden ook dit jaar de bloembakken weer van zolder gehaald en werd Grolloo weer in de bloemen gezet. In de buurten werden de inwoners weer gevraagd om de bloemen in de gaten te houden en te voorzien van het nodige water. Ook dit jaar is dit weer goed opgepakt, waardoor de bloembakken de hele zomer weer uitbundig gebloeid hebben.

Jeu de Boules middag

Zaterdagmiddag 14 mei werd er door een gezellig gezelschap een ware strijd gestreden op de Jeu de Boules baan bij het Markehuis. Maar ook werd er flink gestreden aan de sjoeltafel door jong en oud. En wat wil je dan nog meer als je tussentijds ook nog getrakteerd wordt op een lekker hapje en drankje....

Avond wandelvierdaagse

De eerste AW4D was vorig jaar een groot succes geworden en dan hoop je dat een 2e keer ook weer een succes gaat worden. En....ja hoor weer liet Grolloo en omstreken ons niet in de steek. Onder goede weersomstandigheden werd er door 168 deelnemers (eenzelfde aantal als de 1e editie) 4 avonden gewandeld door en rondom ons mooie Grolloo. Elke avond een andere route van 5 of 10 kilometer, onderweg werd men goed verzorgd door de enthousiaste vrijwilligers met ranja, water en een stempel, maar ook elke avond was er zelfs voor de wandelaars wat lekkers of gezonds geregeld bij de stempelpost. En dan op de laatste avond weer onder muzikale begeleiding van Crescendo richting het Markehuis lopen en daar opgewacht worden door familie en vrienden met bloemen en andere lekkernijen, blijft toch een speciaal moment na 4 avonden lopen. En dan na afloop ook nog de welverdiende medaille in ontvangst mogen nemen geeft dan een voldoen gevoel.

Zomerfeestweekend “Zero Disco Party”

Het zomerfeestweekend startte weer op vrijdagavond voor de jeugd t/m 15 jaar met een Zero Disco Party. De jeugdsoos zorgde ook dit jaar weer voor een gezellige disco waar de beentjes weer eens flink van de vloer kwamen. De jongste jeugd heeft wat minder last van schaamte en danst er dan ook vrolijk op los. Tussentijds worden er nog wat gezellige en vooral lachwekkende spelletjes georganiseerd door de medewerkers van Café Gerrie waardoor het weer een gezellige avond wordt.

Balgeefdoorspel op de zaterdagavond

Als het zaterdagavond 20 uur is, is het nog wat rustig tussen de beide horecagelegenheden, heel voorzichtig worden de eerste teams gevormd en geven zich op. We besluiten dan toch maar om te beginnen, in de hoop dat men zich dan toch na het zien van het spel toch nog durft op te geven. De eerste teams gaan van start en ja hoor daar volgt toch nog wat aarzelend de rest, uiteindelijk met 15 teams hadden we een avondvullend programma. En zelfs de oudere jeugd, lees de 75-plussers durfden erop aan en laat zien dat dit spel niet aan leeftijdgebonden is en winnen zelfs van de kleindochters door hun rustige behendigheid en concentratie. Na een wat moeizame start werd het toch nog een sportieve en gezellige avond.

De Zomermarkt

Dit jaar was er ook weer een mooie markt met vele verschillende marktkramen. Met een geweldig weertje op een klein buitje na dan, werd de markt de gehele dag drukbezocht. Helaas was Crescendo dit jaar afwezig door vakanties van vele muzikanten. Echter werd dit goed opgepakt door de Groller jeugd die de hele dag bezig waren met “stroatzitten”. Dit jaar geen treintje. Simpelweg, omdat het zonde is hier zo veel geld aan uit te geven. De bungee-trampoline heeft dit jaar een andere plaats gekregen. Volop in het zicht en het mag duidelijk zijn, zij hebben een hele goede dag gehad. De verloting van de VvV heeft goed gedraaid. Alle, bijna 1500, loten zijn verkocht. En het Rad van Avontuur heeft 6 keer gedraaid, waardoor we vele aangeboden prijzen en waardebonnen hebben kunnen wegzetten.

Luchtballon vaart

Nadat de luchtballonvaart in 2015 3 x afgelast werd, hadden we dit keer meer geluk, 6 personen hadden zich aangemeld en de 7e persoon werd toegevoegd vanuit de verloting op de zomermarkt. Uiteindelijk stegen om 20 uur 3 ballonen de lucht in, 2 ballonnen met mensen uit Grolloo, de 3de ballon was voor privé gebruik. De wind was gunstig en men had berekend dat ze in de omgeving van Exloo uiteindelijk zouden landen. Dit was toch een kleine misrekening, 1 ballon lande in Ter Apel waarna de 2 andere ballonnen toch nog eindje verder gingen en uiteindelijk nog een dikke 20 km de grens overgingen.

Klootschieten

Op zondag 25 september stond het klootschieten na 5 jaar weer op het programma. Op de warmste dag van september deden er 27 deelnemers mee aan het klootschieten. Er werd een afstand van ongeveer 5 km afgelegd met onderweg een kopje koffie /thee of ranja. Na de route werd er onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig afgekletst en werden alle belevenissen tijdens de route nog even flink nabesproken

Herfstwandeltochten

En dan zelfs met de herfstwandeltochten was het weer prachtig wandelweer. Een dikke 60 wandelaars liepen de korte of lange route richting het mooie Papenvoort waar zelfs sommige Grollenaren op plekken zijn geweest waar ze het bestaan niet van afwisten. En dan bij terugkomst in het Markehuis nog een lekker kop soep en nog even de mooie route bespreken met elkaar maakt het dat de laatste activiteit ook weer in de boeken kan als een geslaagde activiteit.

Bloemendorp Grolloo weer ten einde

In oktober werden de bloembakken weer opgeruimd. De bloembakken hebben we weer opgeslagen, dit weer in afwachting van......
Tegen Sinterklaas zijn de VvV Zwarte Pieten weer bij de vrijwilligers langs geweest met een chocoladeletter, een gedicht. Niet alleen leuk om te doen, maar het wordt door de vrijwilligers ook altijd bijzonder op prijs gesteld. “Vrijwilligers worden niet betaald, niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn! “

Rest ons nog om alle vrijwilligers, donateurs, sponsoren, verenigingen, bedrijven en natuurlijk alle deelnemers aan onze activiteiten hartelijk te bedanken voor hun hulp, steun en aanwezigheid in het afgelopen jaar.

Opgemaakt d.d. 3 januari 2017

Janette Meems
Secretaris

Namens de vergadering:
Bertus Reinders
Voorzitter