Hoe gaat dat – Tableau op nivo

Tableau op nivo

Zie ook onder “Verhuur”

Dit is een bijzonder spel. Geheel zelf ontworpen en  dus uniek.

De atributen

Centraal staat een rechthoekige poly-styreen (piepschuim) isolatieplaat. Aan de onderzijde zit in elke hoek een kunststof pot met de  open zijde naar onder. Boven op de plaat is een afwasteil bevestigd in het midden. Deze teil is afneembaar.

De set bestaat verder uit vier PVC buizen, rond 40 mm, met een lengte van ongeveer 2 meter en aan een zijde voorzien van een bocht 45°. Op een meter afstand zit een merkteken op de buis. De vier buizen zitten met een touw verbonden met het tableau. Op elke hoek een. Dit touw geeft de buis enige ruimte en dient alleen de speler te helpen bij het positioneren van de buis in de pot.

Aan beide zijden van het parcours  dient een afzet mogelijkheid te zijn van ongeveer 1 meter hoogte. Wij gebruiken hiervoor een lege grote oliedrum.

Elk team beschikt verder over een maatbeker van 3 liter en een ruime voorraad water aan de start. Bij de finish staat een emmer met duidelijke inhoudschaal.

De wedstrijdleiding heeft een stopwatch, waarmee de speeltijd wordt geklokt.

Het parcour kan verder worden voorzien van opstakels waarover het tablea moet worden bewogen. Verderop moet het team het tableau onder een een koord door, welke op een hoogte van 1,5 meter is gespannen.

Het spel

Er zijn twee sets, dus twee teams van vier personen kunnen gelijktijdig spelen. Omdat het spel een vaste speeltijd heeft, kan dit ook met een team tegelijk worden gespeeld. Bij de start ligt het plateau op de oliedrum. De vier buizen hangen vanuit de hoeken van het plateau opzij. Na het startsein schept het team een keer met de maatbeker 3 liter in de afwasteil. De vier spelers pakken de buis aan het eind vast. Een speler mag de buis alleen vastpakken tot aan de merkstreep. De spelers moeten de buis met de bocht in de pot steken. De bocht dient als een soort enkelgewricht bij bewegingen in op- en neerwaartse richting. De spelers tillen het plateau van de drum en lopen in de richting van het eerste opstakel. Wanneer men het plateau hier overheen heeft getild, gaat het in de richting van het op hoogte gespannen touw. De spelers moeten al bukkend met het tableau in hun midden onder dit touw door. Aangekomen bij de fininsh zet het team het plateau opmdemdaar staande oliedrum en leegt de teil in de meetemmer. Daarna rent het team terug naar de start en kan nogmaals een poging wagen. Dit gaat door totdat de speeltijd er op zit.

Het doel

Het is de bedoeling dat een team zoveel mogelijk water overbrengt in de gestelde tijd. Deze hoeveelheid kan eenvoudig worden afgelezen op de meetemmers.

Alternatief spelafloop

Het is ook mogelijk het parcour een keer te laten doen. In dat geval wordt de tijd gemeten en de overgebrachte hoeveelheid water.  De overgebrachte hoeveelheid water is het belangrijkste, daarna telt de tijd. Er zijn meerdere varianten te bedenken. Aan u de keus.

Op de opstakels na zijn alle atributen te huur bij Volksvermaken Grolloo.