Programma Eierenzoeken

Eierenzoeken Tweede paasdag – 13 april 2020

Paasactiviteiten VVV

Helaas hebben ook wij moeten besluiten het Neutieschiet’n en het Eierenzoeken niet door te laten gaan op 12 en 13 april a.s. ivm het Corona Virus!

 

De Vereniging voor Volksvermaken Grolloo organiseert op de tweede Paasdag eierenzoeken voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Om 10.30 uur vertrekken de paashazen in optocht vanaf Het Markehuis naar de locaties waar de hazen de eieren hebben verstopt. Vooraf kunnen de kinderen paashaasoren worden aangemeten. We hebben voor de kinderen drie verschillende locaties, voor elke leeftijdscategorie een. De ouders of begeleiders lopen achter de stoet aan en mogen mee naar het zoekgebied. Wel vragen we de ouders of begeleiders niet in het zoekgebied zelf te komen.

We maken gebruik van kleine kunststof eieren. Deze worden na afloop ingeleverd en hierbij krijgen de kinderen een traktatie van chocolade. Dit inleveren gebeurt op de speelplaats bij de basisschool. De eieren worden per groep ingeleverd opdat controle van de gevonden aantallen kan plaatsvinden.

Wanneer alle kinderen hun eieren hebben ingeleverd zit deze activiteit er weer op.