Programma Neutieschieten

Neutieschieten Eerste paasdag – 21 april 2019

 

De Vereniging voor Volksvermaken Grolloo organiseert op de eerste Paasdag al ongeveer 50 jaar het Neutieschieten. Kijk onder de menuknop “Hoe gaat dat?” voor meer informatie over dit oude spel.

Het Neutieschieten vindt plaats in 4 horeca gelegenheden, te weten: De Berenkuil; Het Markehuis; CR Gerrie en CR Hofsteenge. Op elke locatie hebben we twee banen en op elke baan wordt twee keer geworpen.

De voorverkoop is om 11:00 uur tot 12:00 uur bij CR Gerrie. Kaarten zijn vanaf 13:00 uur aan de baan in De Berenkuil te koop.

De prijzen van de kaarten:

van 0 tot 6 jaar € 0,50
van 6 tot 13 jaar € 1,00
13 jaar en ouder € 2,00

De banen bij CR Gerrie gaan open om 15:00 uur en die bij CR Hofsteenge om 15:15 uur. U kunt dus in alle rust wandelend van de ene naar de andere locatie gaan. Gaat u met de fiets, en zeker met de auto, let dan alstublieft op de vele voetgangers, waaronder vele kinderen.

De finish is bij CR Hofsteenge en wanneer alle kaarten zijn ingeleverd, vindt de prijsuitreiking plaats. De allerkleinsten hebben altijd prijs en mogen een speeltje meenemen bij het inleveren van de kaart. De andere twee leeftijdscategerieën strijden om geldprijzen.

Het Neutieschieten is en blijft een gezelligheidsspel, waarbij het plezier buiten de prestaties, vooral zit in het samen optrekken met familie en bekenden of juist het weerzien daarvan tijdens dit gebeuren.