logovvv

Zomerfeest 2017

 

28; 29 EN 30 Juli 2017

 • Zero Disco Party

 • Live muziek

 • Zomermarkt


We beginnen dit zomerfeest op de vrijdagavond.


VRIJDAG

nul procentZero Disco Party


Een Disco voor de jongste jeugd. De Jeugdsoos zorgt voor licht en geluid en maken er een leuke show van. In 2014 hebben we dit voor het eerst geprobeerd en dat is zodanig verlopen dat wij dit graag op het programma van het zomerfeest plaatsen. De avond is opgedeeld in twee stukken.
Om 19:00 uur beginnen we met de jeugd tot en met 10 jaar en dit duurt tot ongeveer 21:00 uur.
Om 21:30 beginnen we dan voor de jeugd tot 16 jaar en het team van de jeugdsoos draait door tot ongeveer 23:00 uur. Het gebeuren vindt plaats in de serre van CR Gerrie.


ZATERDAG

Muziekavond vanaf 20:30 uur

Gratis entree

Stemmingsorkest

groep logo

 


ZONDAG

Zomermarkt

affiche blauwe borden 2016De zomermarkt op de zondag trekt steeds weer vele bezoekers naar Grolloo. Voor hele gezinnen is het een groot feest. Wat kunt u vinden op onze markt?

 • Een echte warenmarkt met een leuke hoeveelheid kramen
 • Een paardenmolen voor de kleintjes
 • Het aloude touwtjestrekken
 • Rad van fortuin met schitterende prijzen
 • De bekende enveloppenverloting
 • De bungee-trampoline was in 2014  en 2015 een publiekstrekker en is ook nu weer aanwezig.
 • Kinderen van basisschool De Drift houden hun eigen kinderrommelmarkt
 • We zijn op dit moment nog bezig met meer van dit soort attracties. Kom dus langs en laat u verrassen!

De markt begint om 11:00 uur. 

Het bestuur hoopt op een grote deelname en veel bezoekers. In ieder geval is de organisatie er van overtuigd dat er voor jong en oud iets te beleven valt tijdens dit zomerfeest.

Download affiche zomerfeest 2017

 


Markt informatie

Voor marktkooplieden, kinderrommelmarkt, inwoners met marktkramen en aanwonenden.

Voor marktkooplui

Net als voorgaande jaren wordt de zomermarkt in Grolloo weer georganiseerd door de Vereniging voor Volksvermaken. Dit jaar is dat op zondag 30 juli 2017.

De afgelopen paar jaar hebben we de organisatie weer zelf in handen genomen. Wij hebben de heer Fokke Steen uit Zevenhuizen weer bereid gevonden ons te helpen toch een mooie markt neer te zetten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

De markt in Grolloo is in de eerste plaats gezellig. Aangekleed met diverse attracties, waaronder een kinderdraaimolen, een stoomtreintje, bungeetrampoline, oude ambachten, een kinderrommelmarkt, onze verloting en rad van fortuin en meer. Dit jaar sluiten we de markt af met het oplaten van hete luchtballonnen. Met grote campings met vooral jonge gezinnen in de omgeving en een dorp dat ook dit jaar in de bloemen is gezet, moeten we in staat zijn mensen naar Grolloo te laten komen.

Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden die wij bieden en de spelregels die wij hanteren. Uw aanmelding betekent dat u onderstaande hebt gelezen en de inhoud onderschrijft.

Volksvermaken Grolloo zorgt voor de bekendmaking van de markt middels weekkrantjes in de regio, pamfletten en posters. Indien mogelijk ook via radio en TV Drenthe.

U kunt zich – bij voorkeur - aanmelden voor deze markt via onze website: Klik hier!

Lees in ieder geval eerst onderstaande mogelijkheden en regels aandachtig door.

Download hier de uitnodigingsbrief met bijlage t.b.v. marktkooplui.

 

Markthandelaren kunnen contact opnemen met:

Janette Meems

Secretariaat: Amerweg 38
9444 PD Grolloo
0592-501304
06-30927422
of middels het contactformulier

 

Mogelijkheden en spelregels Zomermarkt 30 juli 2017

Openingstijden

 De openingstijdtijd van de mark is 11:00 uur en de markt is gesloten om 17:00 uur.
 Opbouw van de markt vanaf 9:00 uur tot uiterlijk 10:30 uur.
 De ingang van de markt is via de noordzijde. U rijdt vanaf de rotonde Grolloo binnen.
 We verwachten dat de kraam niet eerder dan 17:00 uur wordt afgebroken.

Beperkingen

 We hanteren beperkingen op het gebied van etenswaren en zacht fruit. Wij werken samen met bedrijven en de horeca in ons dorp en houden hier in de toekenning van een staplaats rekening mee. Bij twijfel dus graag even overleggen met het secretariaat. U kunt uw vraag vermelden in het aanmeldformulier.

Kosten

 De prijs per meter bedraagt € 2,00 per meter, waarbij wij de kraamlengte plus 1 meter rekenen. Met deze geringe bijdrage hopen wij de reclamekosten te dekken en een deel van de activiteiten te bekostigen.
 Mogelijkheid tot het huren van een kraam van 4 meter met dakje € 25,00. Dit is inclusief stageld.

Betaling

 Wanneer uw aanmelding is goedgekeurd, krijgt u van ons een bevestiging. Hierin vermelden wij het verschuldigde bedrag aan marktgeld. Wij verzoeken u beleeft dit bedrag per omgaande over te maken op rekening NL22RABO0356027198. Graag o.v.v. "de naam van inschrijving en Zomermarkt"
 Betaling graag vooraf en na goedkeur van uw aanmelding.

Mogelijkheden

 In veel gevallen kan de auto achter de kraam (vermelden bij opgave)
 Indien u stroom nodig heeft, dit bij de opgave doorgeven
 Het is mogelijk om de voorkeur voor een bepaalde plaats aan te geven. Het is geen garantie, maar we zullen ons best doen om er rekening mee te houden.

Regels

 Zie beperkingen
 Men mag geen andere artikelen verkopen dan bij aanmelding genoemd. Niet aangemelde waren kunnen van de markt worden verwijderd.
 Bij het afsluiten van de markt zorgt u er voor dat uw plaats opgeruimd wordt achtergelaten.

Wij hebben allemaal belang bij een goed gevulde en gesorteerde markt. Wij nemen contact op met de ons bekende adressen. Hebt u collegae die u zou kunnen interesseren voor de zomermarkt van Grolloo, dan houden wij ons uiteraard beleefd aanbevolen.

Hebt u vragen over de zomermarkt, neem dan contact op met ons op. Contactgegevens zie uitnodiging of briefhoofd.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Corine van der Heide
Voorzitter Vereniging voor Volksvermaken

Deelnemers uit het dorp

Ook dit jaar is het weer mogelijk voor galeriehouders / cursusaanbieders / bedrijven etc. uit Grolloo of omstreken een plaatsje te bemachtigen op de markt. Voor inlichtingen en opgave kunt u contact met ons opnemen. Document "uitnodiging kinderen voor de warenmarkt" kunt u hier downloaden. opgave warenmarkt voor inwoners.

Kinderrommelmarkt

Kinderen van de basisschool "De Drift" te Grolloo of kinderen van deze leeftijd, woonachtig in ons werkgebied, kunnen meedoen aan de kinderromelmarkt. Neem contact op met de VvV via het contactformulier. Document "uitnodiging kinderen voor de kinderrommelmarkt" kunt u hier downloaden. opgave kinderrommelmarkt

 


Programma 

Vrijdag 28 juli 2017

19:00 - 21:00

Zero Disco Party tot 10 jaar

21:30 - 23:30

zero Disco Party tot 16 jaar

Zaterdag 29 juli 2017

20:30

Allround Coverband

Ten Speed

 

Zondag 30 juli 2017

11:00

Warenmarkt en meer

 

Bungee Trampoline

 

Mini-draaimolen

 

Rad van avontuur en loterij


Verkeersinformatie aanwonenden

afzettingzomerfeest2Zaterdag

De activiteit voor de zaterdagavond is een optreden van Allround Coverband Ten Speed. Het optreden zal zijn van 20:30 tot 00:30 uur. Dit vindt plaats op de Hoofdstraat tussen CR Hofsteenge en CR Gerrie. Daarom wordt op de zaterdagavond het stukje Hoofdstraat tussen de Middenstreek en de Voorstreek afgesloten voor alle verkeer.

Zondag

Evenals voorgaande jaren zullen genoemde straten i.v.m. het zomerfeest op zondag 31 juli a.s. worden afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers. Het gaat hierbij om de periode van 7.00 tot 18.00 uur. Gedurende deze periode kunt u uw woning niet per auto verlaten en bent u niet per auto bereikbaar. Voornamelijk in de Hoofdstraat zal de markt/braderie worden gehouden.

Het spreekt voor zich dat deze verkeersmaatregel niet geldt voor nood/hulpdiensten.

Tevens verzoeken wij de bewoners van de genoemde wegen de weg vrij te houden van geparkeerde auto’s gedurende de vermelde periodes. Houdt u deze periodes s.v.p. ruim aan.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact met ons opnemen.

Wij hopen dat u zo weinig mogelijk hinder zult ondervinden van dit evenement en dat u met plezier terug zult kunnen kijken op een zomers zomerfeest.

Download hier de brief aan de aanwonenden.

Graag tot ziens op ons zomerfeest!