Paasweekend 2022

STRUNEN & HAPPEN – Wat hebben we een prachtig Paasweekend gehad. Op eerste Paasdag trapten we af met het ‘Strunen & Happen’. Dit in samenwerking met vier Grolloër bedrijven namelijk Joytime, Hofsteenge, Boerhaarshoeve & KDV Ot & Sien. Een succesvolle samenwerking kunnen we wel zeggen met zo’n 150 deelnemers. Er waren twee routes, een korte van 4,5 km en een lange van 7,5 km. Op elke route hebben we diverse spelelementen voorbereid en kreeg iedereen een 3-gangen maaltijd. Van tevoren hebben we telkens een activiteit bekend gemaakt zodat men een tipje van de sluier kon zien. Na de jarenlange traditie om op eerste Paasdag te gaan neutieschiet’n heeft het VvV-bestuur het over een andere boeg gegooid. De oude activiteiten zie je terug in de nieuwe, in een ander jasje met een diversere inhoud. Dit bleek een schot in de roos. De kinderen en de volwassenen werden met verschillende activiteiten beziggehouden. Nu al een klassieker is het ‘lepeleislalomhinkelen’ en ook het ‘ei-gooien’ viel zeker niet mee. De hoogste score is gegooid door Tessa Schamper en dat was 75! Laten we zeggen dat hier nog wat oefening nodig was voor de meer belegen deelnemers (lees: 15 jaar en ouder). Het neutieschiet’n was niet volledig weggevaagd, er waren twee banen klaargezet op de routes. Hier kon iedereen nog even het gevoel van voorgaande jaren terugvinden. Zonder vrijwilligers geen is er geen evenement meer mogelijk dus in het bijzonder willen wij bedanken: Roelie, Iris, Mads, Thijs, Valerie, Bas, Bob, Janick, Arjen & Janniek. Jullie zijn toppers!

EIERZOEKEN – Niet alle tradities zijn overboord want het eierzoeken is ook dit jaar weer drukbezocht. Met de twee hazen weer in de pakken gehezen en met hun schattige snoetjes geschminkt door Ina Reinders in de plooi werden alle eieren zorgvuldig verstopt bij en om de school en voor groep 3 t/m 8 in het bosje van de heer Huizer. Op vijf na zijn alle eieren gevonden. Dus wellicht vinden we die volgend jaar. Janine en Thijs bedankt voor jullie huppende inzet!

BEELDEN – Natuurlijk wordt dit alles zorgvuldig vastgelegd op de gevoelige plaat. Door onze huisfotograaf Bertus Reinders is dit in een album geplaatst. Geniet daar van de mooie plaatjes en volg ons op Facebook voor de andere foto’s. De foto’s worden verkleind zodat dit allemaal past op het wereldwijde web. Mocht je interesse hebben in een foto en graag de orginele ontvangen laat het ons weten dan sturen we die waar mogelijk op.