Activiteiten

VvV Grolloo organiseert!

Het jaar is nog lang niet voorbij dus we gaan lekker door met het volk vermaken. In dit overzicht zie je de agenda en daaronder de eerste 3 activiteiten uitgelicht.

De agenda ziet er als volgt uit voor dit jaar:

5-sep-21 Fiets versieren & Fietspuzzeltocht
12-sep-21 Ambachtenmarkt + Expositie
31-okt-21 Autopuzzeltocht
6-dec-21 Grolloo Silent Lights
   

Vrijwillig helpen

Niet vast als bestuurslid aan de slag maar wel helpen? Dat kan! Je kunt je nu per activiteit aanmelden als vrijwilliger. Je helpt dan bijvoorbeeld op de dag zelf met de voorbereiding, je neemt deel in een projectgroepje of helpt een uurtje her en der (dat verschilt ook per activiteit natuurlijk). Voorbeeld: je kind gaat meedoen met het fiets versieren, daarna gaan ze een rondje door het dorp met zijn allen. Als je dan als ouder mee wilt fietsen en daarbij een geel hesje aan zou willen trekken ben je voor ons al een hele hulp! Aanmelden kan vanaf nu.


Fiets versieren!

Wil jij de allermooiste fiets hebben van de hele buurt? Dat kan! Op zondag 5 september tussen 10 en 11 uur kun je samen met je buurkinderen en klasgenoten je eigen fiets versieren! Als jullie zorgen voor de fiets, zorgen wij voor het materiaal en ranja! We gaan versieren in en rondom, hoe kan het ook anders, het fietsenhok achter de sporthal. Doe je ook mee?

Fiets-tastisch!

Nu je fiets om 11 uur helemaal geweldig is, wil je die natuurlijk aan de hele wereld in Grolloo laten zien! Daarom gaan we met alle versierde fietsen een rondje fietsen door het dorp. Om dit plaats te kunnen laten vinden zijn er ouders nodig die willen begeleiden bij het rondje door Grolloo. Doet jouw kind mee en vind je het geen moeite om het rondje mee te fietsen laat het ons weten. Klik op de link en meld je aan als ‘Fiets-versier-vrijwilliger’.

In de agenda:

Wanneer? Waar? Meenemen?
5 september 10-11 uur Fietsenhok, De Pol €1,- lid/€2,- geen lid Fiets
         

Fietspuzzeltocht

Met Drenthe als ons speelveld kunnen we gebruik maken van de mooiste fietspaden en omgeving om een fietspuzzeltocht uit te zetten. In het eerste weekend van september gaan we weer los! We zetten een leuke route uit van ongeveer 25 km met daarin verschillende puzzels en opdrachten. De start is  op 5 september tussen 14 en 15 uur. Dus houd je van fietsen en vind je het prima om af en toe een puzzeltje te doen schrijf dit evenement alvast in je agenda. Opgeven kan via het formulier op de website.

In de agenda:

Wanneer? Waar? Meenemen?
5 september 14-15 uur Markehuis, De Pol €1,- lid/€2,- geen lid Fiets

GROLLER AMBACHTEN

Wat is Groller Ambachten?

Georganiseerd door de VvV i.s.m. Bertus Reinders en Henk Zeelenberg is dit een markt en expositie die plaatsvindt in het Markehuis.

Komt dat zien!

Wij willen jullie van harte uitnodigen om langs te komen in het Markehuis op 12 september 2021. Bezoek de Groller Ambachten en zie en beleef wat hier allemaal gaande is. Grolloo is een ondernemend dorp met zo’n 150 bedrijven en 10 verenigingen en dat op een dikke 600 inwoners! Best indrukwekkend vindt de VvV. Tijd om te laten zien wat Grolloo allemaal in huis heeft.

Wat nog meer?

Niet alleen ondernemers kunnen laten zien wat ze allemaal kunnen en doen. Het heet natuurlijk Groller Ambachten. Dat wil zeggen dat ook schilders, knutselaars, artiesten, kunstenaars, beeldhouwers, dichters, schrijvers, muzikanten, zangers en toneelspelers hun ei kwijt kunnen. Stel je voor, je loopt het Markehuis binnen en al snel waan je je in een wereld vol bedrijvigheid en kunst.

Hoe kun je deelnemen?

Geef je op via het aanmeldformulier op de website. We hebben dit opgesplitst in 2 categorieën: markt en expositie. De plekken (inclusief tafel) voor de markt en het exposeren zijn geheel gratis. Heb je zelf een leuke stand? In overleg kunnen we veel regelen. Meld je voor 1 augustus aan.

Samengevat:

  • Zet zondag 12 september 2021 in de agenda
  • Voor deelnemers: meld je aan voor 1 augustus via de website
  • Entree: €2,- p.p. voor donateurs en €4,- p.p. voor niet donateurs
  • Word donateur en bespaar meteen! Ga gauw naar de website en meld je aan!