Donateur worden

Donateur worden? Wat brengt mij dat?

Veel inwoners van Grolloo, Papenvoort en Vredenheim zijn donateur van onze vereniging. Dit doen zij omdat ze onze vereniging willen ondersteunen. Doneren betekent letterlijk: geven. Je geeft – een relatief klein – geldbedrag aan onze vereniging en ondersteunt op die manier het verenigingswerk. De gelden, gekregen van onze donateurs, worden gebruikt voor bestuurskosten, publicatie kosten, en dergelijke. Buiten dat u er voor zorgt dat de vereniging haar werk kan doen, levert het u natuurlijk ook iets op.

Wat heb ik er aan?

Een donateur is natuurlijk van harte welkom op onze jaarvergadering. Hier kan hij of zij meepraten over het werk van de vereniging, kan meebepalen hoe het bestuur er uit ziet en kan meepraten over de activiteiten in het jaarprogramma. Maar een donateur kan ook gebruik maken van kortingen bij evenementen, want bij een aantal van onze activiteiten hanteren we een korting voor donateurs. Zo hebben donateurs steevast een korting wanneer wordt meegedaan aan de fietstocht. Maar ook puzzeltochten of klootschieten behoren tot die activiteiten die – alhoewel toegankelijk voor iedereen – vooral gericht zijn op onze donateurs. De kortingen op activiteiten zijn van dien aard dat het donateursgeld vaak al is terug verdiend, wanneer wordt meegedaan aan een enkele activiteit. U vraagt zich dan natuurlijk af of de deelname bedragen aan bij voorbeeld een fietstocht dan zo enorm hoog zijn. Niets is minder waar. het is de donateursbijdrage die erg laag is.

Wat ben ik kwijt aan het donateurschap?

Wat het donateursgeld betreft is de Vereniging voor Volksvermaken te Grolloo waarschijnlijk de goedkoopste van Drenthe en wellicht zelfs daarbuiten. Dit is nu niet iets om trots op te zijn, maar het geeft wel aan dat we binnen onze vereniging de zaken aardig op de rit hebben. Nu kun je denken dat een vereniging ook weinig geld nodig heeft, wanneer er weinig wordt georganiseerd, maar aan het jaarprogramma kunt u zien dat we best veel op stapel zetten. Het zijn de vele sponsoren die er voor zorgen dat we de activiteiten kunnen organiseren.

Voor samenwonenden met of zonder inwonende kinderen rekenen we een bedrag van € 4,00 per jaar. Kinderen betalen dus eigenlijk niets. Wij hebben gemeend dat ieder gezin mee moet kunnen doen. Dit bedrag mag dan geen probleem zijn.

Van een alleenwonende innen we jaarlijks het bedrag van € 2,00. Dit lijkt ten opzichte van het bedrag voor een heel gezin wellicht aan de hoge kant, maar wanneer u rekening houdt met de inningskosten mag het duidelijk zijn dat een kleiner bedrag de moeite van het innen niet loont.

Nog geen donateur?

Meld u zich nu aan! Maak gebruik van het contactformulier en wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op. U mag natuurlijk ook altijd een bestuurslid aan de jas trekken. Wij zullen u graag als donateur van onze vereniging noteren.

Bij voorbaat dank!